Afdrukken

logo actueel”We Doen Het Samen” is een werkgroep van bewoners die bemiddelt tussen bewoners van het stadsdeel van 55 jaar en ouder die samen iets gezelligs willen doen. Zo worden er bij voldoende  belangstelling wandel- en fietstochtjes  georganiseerd, koffieochtenden (Koffieleutjes),  gymnastieklessen en nog veel meer leuke activiteiten.
Deze werkgroep wordt ondersteund door het Wijkopbouworgaanoost, dat het ontwikkelen van nieuwe initiatieven ten behoeve van ouderen stimuleert. Op dit moment nemen meer dan 500 ouderen uit het stadsdeel deel aan het aanbod van We Doen Het Samen.
In juni 2003 werd ”We Doen Het Samen” door het gemeentebestuur van Amsterdam uitgeroepen tot een van de meest waardevolle burgerinitiatieven in de stad. Bij de uitreiking van de Amsterdamse diversiteitprijzen werd dat beloond met een prijs van € 10.000.
In juni 2007 werd ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van ”We Doen Het Samen” aan 10 vrijwilligers de ere-speld van het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer uitgereikt.


Even uitwaaien in Scheveningen
Er tussenuit voor een leuke film
Een bezoek aan een museum
Intens meeleven met uw favoriete tv-serie
Genieten van een spannende voetbalwedstrijd

"We Doen Het Samen" stelt zich ten doel inwoners van Amsterdam Oost van 55 jaar en ouder die gezamenlijk iets willen ondernemen, met elkaar in contact te brengen. Met deze eenvoudige doelstelling zijn wij in maart 1998 begonnen en inmiddels telt "We Doen Het Samen" meer dan 500 deelnemers en zijn er vele honderden nieuwe vriendschappen ontstaan.
Onze werkwijze is eenvoudig en doeltreffend. Door middel van oproepen in ons informatieblad en een uitgebreid activiteitenaanbod stellen wij de deelnemers in de gelegenheid nieuwe mensen te ontmoeten.
Het is immers veel leuker om samen te genieten van een mooie voorstelling, samen op een terrasje na te praten over een bezoek aan een museum of samen een traantje weg te pinken bij uw favoriete soap.
Vindt u ook dat u met z'n tweetjes (of meer) extra veel plezier kunt beleven aan die dingen die u toch al graag doet, maar mist u een metgezel, dan kunt u een oproep plaatsen in ons maandelijks informatieblad en zullen wij graag bemiddelen en u in contact brengen met andere buurtgenoten met dezelfde interesses. Vindt u het niet zo leuk om alleen op pad te gaan, doe dan een beroep op "we doen het samen". Ook als u met z'n tweeën bent en graag activiteiten wilt ondernemen met meerdere mensen kunt u door het plaatsen van een oproep via ons met andere buurtgenoten in contact komen. U kunt natuurlijk ook reageren op de oproepen van anderen.
Bij ons gaat het vooral om het vergroten van uw vriendenkring. Onze inzet is zowel gericht op het bemiddelen bij de ontwikkeling van gezamenlijke activiteiten met één of meerdere van onze deelnemers zonder verdere verplichtingen, als op het aanbieden van door bewoners ontwikkelde activiteiten die u in de gelegenheid stellen anderen op informele manier te ontmoeten.

samendoen3 diever5
linedance fietsenk
buurtonline dansen1

Bij deelname ontvangt u elke maand een informatieblad met daarin:
Uw oproep(en).
De oproepen van andere deelnemers.
Leuke tips.

Een voorbeeld van ons activiteitenaanbod, bestaande uit:

 • line-dance
 • stijldansen
 • busreizen
 • fietsen
 • gymnastiek op muziek
 • kaarten maken
 • yoga
 • bingo
 • pilates
 • schilderen
 • mandala tekenen
 • leesgroep
 • koffie ochtenden 

Deze opsomming van activiteiten kan regelmatig veranderen en kan ook eindeloos worden aangevuld. Er zijn vast wel activiteiten bij die u graag zou willen doen of al doet, maar liever samen met een ander.
Voor een actueel overzicht van activiteiten klikt u hier

We doen het samen op Facebook
We doen het samen heeft nu z’n eigen Facebook pagina. Ook via die pagina houden wij u op de hoogte van onze activiteiten en van ons werk. U kunt de pagina vinden via de link:
https://www.facebook.com/wedoenhetsamen.

OPROEPEN
Wij helpen u bij het plaatsen van een advertentie/oproep voor deelnemers aan de door u gewenste activiteiten.
Zo'n oproep kan er bijvoorbeeld zo uitzien:
Vrouw, 57 jaar wil wekelijks met iemand wandelen in het Amsterdamse Bos. Reacties onder nummer: 5555.
Man, 66 jaar zoekt een maat om samen thuis naar voetbal te kijken of wedstrijden te bezoeken. Reacties onder nummer: 6666.

Na plaatsing van uw oproep en die van anderen in het informatieblad komen de reacties bij ons binnen. Alle oproepen hebben een nummer en op die nummers ontvangen wij de reacties. Vervolgens geven wij ze aan u door. U bepaalt zelf of en zo ja op welke reactie u ingaat. U kunt natuurlijk ook reageren op de advertenties van anderen.
Het informatieblad wordt thuis bezorgd bij alle deelnemers en ter inzage neergelegd op plaatsen waar veel 55-plussers samen komen. We zenden het ook ter informatie aan dienstverleners die veel met senioren te maken hebben.
Als u zich wilt aanmelden voor deelname aan "We Doen Het Samen", neem dan contact op met het Wijkopbouworgaan Oost. De kosten voor deelname bedragen € 5,- per jaar.

"WE DOEN HET SAMEN"
p/a Wijkopbouworgaan Oost
Van 't Hofflaan 29 A
1097 EM Amsterdam

Telefoon 06-19595970

 

Klik  hier voor een contactformulier


< Terug

Facebook Image