Afdrukken

BEWONERSORGANISATIES 7

Vereniging Buurtbehoud WeesperzijdestrookWeesperzijde

Vanaf de jaren '70 hebben bewoners van de Weesperzijdestrook met elkaar de plannen van projectspeculanten en Stadsbestuurders om de wijk vol te zetten met kantoren e.d. voor een groot deel kunnen tegenhouden en is men begonnen met het opknappen van de buurt. Het blijft echter zaak de belangen van de vele groepen bewoners en gebruikers in de gaten te houden.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Belangenvereniging WeesperzijdestrookWeesperzijde

Vertegenwoordigt de bewoners van het gebied Weesperzijde – Burmanstraat - Grensstraat - Graaf Florisstraat - G. van Aemstelstraat - Marcusstraat - Wibautstraat.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vereniging tot behoud van de LinnaeushofLinnaeushof

De Linnaeushof ligt verscholen tussen Middenweg en Linnaeusparkweg. Het is een uniek stukje Oost met een bijzondere geschiedenis en was o.a. de woonplaats van schrijver Nescio.
Toen tot grote schrik van architectuurkenners Woningbouwvereniging Patrimonium de houten kozijnen wilde vervangen door aluminium werd in 1990 de Vereniging tot Behoud van de Linnaeushof opgericht. De vereniging blijft zich inzetten voor behoud van de hof. Een procedure om de hof op de gemeentelijke monumentenlijst te laten plaatsen is inmiddels gestart.

Contactpersoon: J. W. A. M. Nypels
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vereniging Vrienden van Park FrankendaelPark Frankendael

De vereniging Vrienden van Frankendael is opgericht in 1990. In eerste instantie ging het er vooral om Frankendael als groene enclave te behouden, wat is gelukt. Nu houdt de vereniging o.a. de kwaliteit van onderhoud en toezicht en de sluipenderwijze toename van vercommercialisering en evenementen in het park in de gaten.

www.vriendenvanfrankendael.nl


Vereniging Vrienden van Het Oosterparklogovvop

De vereniging wil in beeld brengen wie er gebruik maken van het park en waarom. Ze wil invloed uitoefenen op overheidsbeslissingen over gebruik en veranderingen in het park.
Daarnaast wordt er gewerkt aan een digitaal platform met een actuele agenda: activiteiten, tips en weetjes over het park. En aan een digitaal archief over de historie van het park.

www.vriendenvanhetoosterpark.nl


 

< Terug