Afdrukken


Amsterdam Oost Verenigd komt voort uit een bundeling van krachten van bewonersorganisaties in het stadsdeel. Enige maanden geleden stelden die gezamenlijk een ‘manifest van de lokale democratie’ op met als belangrijkste doel: het geven van meer zeggenschap aan bewoners bij beslissingen die hun aangaan. Op 12 december richtten zij hun vereniging op.
Amsterdam Oost Verenigd  is opgericht door actieve bewoners uit alle hoeken van het stadsdeel en wil belangen behartigen van bewoners in Oost en hun zeggenschap bevorderen bij beleid. Zij wil dit o.m. bereiken door actief in contact te staan met (bewoners-)groepen, door bewonersinitiatieven te ondersteunen, en ook door via de komende verkiezingen een stem te verwerven in de bestuurscommissie van stadsdeel Oost. De vereniging benadrukt dat zij geen partij is. Zij heeft dus geen partijprogramma, wel uitgangspunten en prioriteiten. Een uitgangspunt is bijvoorbeeld dat (sport-)parken en groen beschermd dienen te worden, een ander: dat groepen die ondersteuning van de overheid nodig hebben ook steun krijgen.
De vereniging wil een platform zijn waar bewoners zich kunnen laten horen en waar zij met elkaar in discussie kunnen gaan. Wat de vereniging belooft is: bewoners altijd serieus nemen, en waar mogelijk betrekken bij besluiten die hun aangaan. Met de uitgangspunten als leidraad kan elke mening een plaats krijgen in de afwegingen, en iedereen is welkom om mee te praten.aov logo-300

Website:
amsterdamoostverenigd.nl

Contact:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Persbericht Amsterdam Oost Verenigd>

 

Nieuwsbrief AOV 1

Dit is het eerste nieuwsbericht van Amsterdam Oost Verenigd. U ontvangt dit nieuwsbericht omdat u lid bent of heeft aangegeven meer te willen weten over Amsterdam Oost Verenigd en eventueel mee wil denken en discussiëren op onze bijeenkomst  van 17 januari a.s. Ook kan het zijn dat dit bericht aan u is doorgestuurd door een bekende.

Amsterdam Oost Verenigd komt voort uit een bundeling van krachten van bewoners die actief zijn in diverse bewonersorganisaties in het stadsdeel. Amsterdam Oost Verenigd behartigt de belangen van mensen die wonen, werken of sporten in Oost en wil hun zeggenschap bevorderen

door actief in contact te staan met bewoners, ondersteuning te bieden aan bewonersinitiatieven, en door via de komende verkiezingen een stem te verwerven in de bestuurscommissie van het stadsdeel; met een sociaal hart en oog voor groen. Amsterdam Oost Verenigd is geen politieke partij  maar een vereniging van bewoners in Oost.

 

Op vrijdag 17 januari organiseert Amsterdam Oost Verenigd in aanloop naar de verkiezingen een bijeenkomst waar iedereen die mee wil denken en praten  van harte welkom is:

- hoe vergroten we de kracht van bewoners in Oost?

- hoe kunt u de vereniging ondersteunen in haar werk om zoveel mogelijk bewoners te bereiken?

- hoe kunnen we de zeggenschap van bewoners, ondernemers, sporters en parkvrienden vergroten?

- wilt u meepraten over beleidsbeslissingen van het stadsdeel die u aangaan en hoe organiseren we dat?

Datum: vrijdag 17 januari 2014

Tijd: 13:00 uur

Plaats: Wethouder Verheijhal, Polderweg 300 (vlakbij Linnaeusstraat – lijn 9, halte Pretoriusstraat)

Als u zich nog niet heeft opgegeven voor deelname aan de bijeenkomst dan graag een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen op uw komst!

Amsterdam Oost Verenigd:

Ardine Nicolaï, Joke Krull, Jan Molenaar, Dick Oosterbaan,, Marianne Elbers, Carlo Edel, Tunny Jongejan, Frank Stork, Cor Visser

PS: Wij stellen het erg op prijs als u dit nieuwsbericht zou willen doorsturen aan andere eventueel geïnteresseerden.

 

Nieuwsbrief AOV 2>
Nieuwsbrief AOV 3>